Resepti
KOOSTISOSAD |
|
50 g |
Voimixi
|
2 dl |
käesooja vett
|
25 g |
pärmi
|
1/2 tl |
soola
|
4 1/2 dl |
nisujahu
|
4 sl |
tomatipüreed
|
500 g |
värsket või konservsparglit
|
näpuotsatäis sidrunipipart
|
|
näpuotsatäis Provence’i ürdimaitseainet
|
|
150 g |
riivitud mozzarella juustu
|
Valmistamine
Lahusta pärm vees ja lisa sool. Lisa nisujahu. Lõpuks lisa Voimix ja sõtku käsitsi tihkeks taignaks. Rulli küpsetuspaberile kaks ristkülikukujulist pizzapõhja. Lõika värsketelt sparglitelt ära kõvad kannad, 1–2 cm. Säti sparglid põigiti pizzapõhjadele rivisse ja puista kergelt peale maitseaineid ning riivitud juust. Küpseta ahju keskmisel siinil 225 kraadi juures umbes 15 minutit.