KOOSTISOSAD |
|
6 dl |
vett
|
2 ps |
kuivpärmi
|
2 tl |
soola
|
5 dl |
maisijahu
|
5 dl |
saiajahu
|
100 g |
Voimixi
|
näiteks seesamiseemneid või linaseemneid
|
Valmistamine
Leivavormis valmistatud
Tänu maisijahule on leiva maitse tugevam ja värvus pisut kollakas. Täiendavaid kiudaineid ja toitvust saab, kui lisada taignasse oma maitse järgi seemneid. Lõika leib tükkideks, kui see on veidi jahtunud, määri peale Voimixi ja lase hea maitsta.
Soojenda vesi umbes 40-45 kraadini. Lisa vette kuivpärm.
Lisa sool.
Lisa maisijahu ja saiajahu. Sõtku tainast.
Lõpetuseks lisa sula Voimix ja seemned. Sõtku niikaua, kuni taigen sõrmede küljest ja kulbi äärtest lahti tuleb.
Vala taigen määritud leivavormi ja pane tuuletõmbuseta kohta rätiku alla u 30 minutiks kerkima.
Küpseta maisileiba 225 kraadi juures ahju alumisel siinil u 45 minutit. Keera vorm kummuli, kui see on veidi jahtunud.